De naam Kajak boven gestileerde golven

E-learnings

Overzicht E-learnings

De samenwerking van de Academische Werkplaats Kajak met experts uit de jeugd-LVB-zorg en de jeugd GGZ heeft veel gratis te gebruiken producten en handreikingen opgeleverd.Ontwikkeld voor professionals die te maken hebben met kinderen, jeugdigen en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en psychische problematiek.Deze middelen worden gebruikt door orthopedagogen, psychologen, psychiaters, artsen verstandelijk gehandicapten, jeugdzorgwerkers, vaktherapeuten, en (sociaal) psychiatrisch verpleegkundigen.

CGT bij Jeugdigen met een LVB en een Psychische Stoornis

Jongeren met een LVB hebben drie tot vier keer meer kans op het ontwikkelen van psychische problematiek. Wanneer er sprake is van deze dubbele problematiek moet de behandeling aansluiten bij zowel de LVB als de psychische stoornis. Hoe doe je dat in de praktijk?

Transitiecoach LVB

De e-learning Transitiecoach LVB ondersteunt jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) en psychische problemen bij de veranderingen die ze ondervinden als ze 18 jaar worden.

Blended psycho-educatieprogramma Straatwijzer

Straatwijzer is online non-profit psycho-educatie voor jongeren (>12 jaar) met LVB en psychiatrische problemen en voor hun ouders.

LVB & GGZ

Jeugdigen en (jong)volwassenen met een LVB hebben drie tot vier keer meer kans op het ontwikkelen van psychische problematiek. En ongeveer 30 – 50% van de mensen met een LVB heeft psychische problemen (gehad).