Nieuws

Nieuw project Samen reguleren

Project ‘Samen Reguleren’ krijgt onderzoeksubsidie uit 3de call van GeestKracht (FNO/Mind)

De Academische Werkplaats Kajak denkt de komende 3 jaar mee met een onderzoeksproject dat Koraal samen met haar samenwerkingspartners gaat uitvoeren in Zuid Limburg. Het project richt zich op jongvolwassen kwetsbare ouders en het vergroten van hun kansen op veerkrachtige reacties. Een 100-tal ouders met meervoudige en complexe problemen (verstandelijke beperkingen, psychische problemen, sociale problemen) en die hoge mate van stress ervaren vanwege complex gedrag van hun kinderen, zullen deelnemen aan ervaringsgroepen. Met als doel om van spanning naar (meer) rust te komen. Professionals en ervaringsdeskundigen werken nauw samen bij de ontwikkeling en uitvoer van deze training voor deze ouders en hun kinderen. Samen werken ze aan het vergroten van regulatievaardigheden van de ouders en het versterken van een steunend netwerk. Met de gegevens uit dit onderzoek wordt de effectiviteit van de interventie ‘Samen Reguleren’ geëvalueerd en een handleiding geschreven’.

Het programma GeestKracht van FNO wil dat elke jongvolwassene (16-35 jaar) zichzelf kan zijn en ook met een psychische kwetsbaarheid krachtig kan (blijven) meedoen in de maatschappij.
GeestKracht richt zich op preventie van het ontstaan van psychische problemen, op het beperken van de praktische gevolgen ervan en op het bevorderen van maatschappelijke participatie.